Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردبیل - ایرنا- اولین روز ازآیین نکوداشت محمد باقر تمدنی مداح پیشکسوت اردبیلی سه شنبه شب در مسجد محله محمدیه زادگاه این مداح شهیر برگزارشد.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام علی اکبر اجاق نژاد نماینده ولی فقیه در جمهوری آذربایجان در این آیین گفت: گریه کردن بر مصائب اهل بیت (ع) و به خصوص حضرت اباعبدالله الحسین (ع) راز ماندگاری فرهنگ غنی عاشوراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود : اساسی ترین ارتباط معنوی انسان با یگانه آفریدگار هستی گریستن است و در طول تاریخ اسلام همین گریستن بر مصائب سرور شهیدان حضرت امام حسین (ع)است که سبب ادامه این پیوند معنوی در جامعه اسلامی می شود.
وی عاشورا را تنها مکتب و دانشگاهی دانست که در آن برای انسان ها دروسی در زمینه های معرفت ؛ مردانگی ؛ شرف ؛ آزادگی ؛ عشق ؛ عبودیت و در یک کلام انسانیت تدریس می شود.
حجت الاسلام اجاق نژاد ؛ گفت: از صدر اسلام تاکنون افراد بسیاری درزنده ماندن نهضت عاشورا در جامعه زحمات زیادی را متقبل شده اند که شاعران عاشورایی و مداحان اهل بیت (ع) در زمره این اشخاص قرار دارند.
وی وظیفه شاعران و مداحان آیینی و عاشورایی را بسیار سنگین دانست و گفت: شعر گفتن و نوحه خواندن فقط بیان مطالبی نظم دار نیست بلکه بیان این مطالب باید همراه با شعور باشد و جامعه را از پیامهای معنوی سرشار نماید.
وی استاد محمدباقر تمدنی را از مداحانی دانست که هیچگاه رساندن معنی ومفهوم واقعی مطالب را فدای صوت و نوای زیبا و دلنشین نکرد و در عین حال که مداحی های او از ویژگی صدای خوب نیز برخوردار هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان اردبیل نیز در این مراسم گفت: ویژگی ها و خصایص اخلاقی و رفتاری استاد محمدباقر تمدنی می تواند الگوی بسیار نیکو و مطمئنی برای سایر مداحان و به خصوص نوجوانان وجوانان علاقه مند به این حرفه باشد.
حجت الاسلام مهدی ستوده ؛ افزود: از ویژگی های اخلاقی و رفتاری این مداح پیشکسوت اردبیلی تواضع و فروتنی ونیز آمر به معروف و ناهی از منکر بودن است.
وی استاد تمدنی را یکی از یادگاران ارزشمند هیات عباسی و فرزند خلف رییس آن مرحوم استاد میرزامحمد تمدنی دانست و خاطرنشان کرد : با همفکری تمام ریش سفیدان و هیات های امنا و صاحبنظران عالم مداحی ؛ این مداح پرسابقه اردبیلی زینت الذاکرین لقب گرفته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، پخش کلیپی از پیشینه و برنامه های مداحی استاد تمدنی همراه با اجرای مداحی و شعرخوانی ازجمله برنامه های جنبی این مراسم بود که در مسجد محله محمدیه اردبیل برگزار شد.
استاد محمدباقر تمدنی که در خانواده ای مذهبی در اردبیل دیده به جهان گشوده است از هشت سالگی در هیات ها و دسته های حسینی اردبیل مداحی نموده و اکنون 60 سال است که در آستانه مبارک دستگاه عزاداری های حسینی (ع) مداحی می کند.
این عندلیب خوش الحان حسینی که در بسیاری از منابر درکنار مداح بی نظیر جهان اسلام سلطان الذاکرین مرحوم استاد سلیم موذن زاده اردبیلی حضور داشت از عاشقان با اخلاص اهل بیت (ع)است و اکنون که نزدیک به 70سال سن دارد همچنان در عشق اهل بیت (ع) و به خصوص امام حسین (ع) و یاران باوفایش مداحی می کند.
دومین آیین بزرگداشت این مداح شهیر اردبیلی روز چهارشنبه در مجتمع فرهنگی قدک اردبیل برگزار خواهد شد.
6019/6016
خبرنگار :مسعود وسیله** انتشار دهنده : سیفعلی موسی زاده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۰۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد

محمد بن سلمان ـ ولیعهد عربستان ـ از توسعه مسجد تاریخی «قُبا» در شهر مدینه، از زمان تأسیس آن در سال اول هجری، خبر داد.

غنی‌سازی تجربه‌های مذهبی و فرهنگی برای زائران و بهبود کیفیت زندگی تحت چشم‌انداز ۲۰۳۰ از جمله محورهای این پروژه اعلام شده است.

این پروژه، مسجد قبا را به همراه ۵۷ مکان تاریخی دیگر گسترش می‌دهد. این امر ارتباط بین این بناهای دیدنی و سایر مکان‌های میراثی را افزایش می‌دهد و یک نقطه تاریخی ایجاد می‌کند که بناهای تاریخی را به نمایش می‌گذارد.

برای این طرح، بودجه یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده و پس از پایان پروژه ظرفیت مسجد قبا به ۶۶ هزار نفر می‌رسد و مساحت آن نیز بالغ بر ۷۲ هزار متر خواهد بود که به بیانی دیگر ۱۰ برابر مساحت کنونی مسجد است.

مسجد قبا نخستین مسجد جهان اسلام است که در بیرون شهر مدینه قرار دارد و در روایت‌ها آمده است که نخستین سنگ‌های بنای آن توسط حضرت محمد (ص) پس از مهاجرت از مکه به مدینه گذاشته شد.

مقام‌های عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، ‌توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کرده‌اند که از جمله آن‌ها به پروژه «نئوم» ‌(NEOM) می‌توان اشاره کرد که یک کلان‌شهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقام‌های این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژه‌های آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.

گردشگری در واقع ستون «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت به شمار می‌آید، که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست.

بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۶ درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با ۱۵۶ درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.

عربستان در کنار تلاش برای افزایش گردشگران سیاحتی، طرح‌های ویژه‌ای را نیز برای ترویج گردشگری مذهبی خود در دستور کار داده است و بر اساس چشم‌انداز ۲۰۲۳ این کشور، ۳۰ مسجد تاریخی در این کشور در برنامه توسعه و مرمت قرار دارند.

دیگر خبرها

  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • ۲۱ هزار نوآموز اردبیلی مورد سنجش قرار می‌گیرند
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • اعلام حمایت دانشجویان اردبیلی از جنبش ضدصهیونیستی
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • آیین زورخانه ای به مناسبت اولین سالگرد نکوداشت پهلوان بهمن ضیایی
  • سلاخی مرد جوان در چاقوکشی زن و شوهری | زن اردبیلی شوهر سابقش را کشت
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور